Opšti uslovi rentiranja vozila

Vozač: Vozač rent car-a mora biti star najmanje 21 godinu i da poseduje važeću vozačku dozvolu najmanje 2 godine.


Najkraći period rentiranja: 1 dan (24 časa)


Porez: Porez na dodatu vrednost je uračunat u cenu (20%)


Dodatni rentacar vozač: ne naplaćuje se.


Depozit: Depozit je potreban i nalazi se u cenovniku. Mogu se koristiti i kreditne kartice (VISA, MASTER, DINERS i DINA)


Neograničena kilometraža: ako rentakar najam traje duže od 3 dana, kilometraža je neograničena, ako je rentakar najam do 3 dana, kilometraža je ograničena na 150 km po danu.


Gorivo: plaća zakupac. Ako zakupac vrati rent a car vozilo sa manjom količinom goriva nego sto je bilo pri preuzimanju vozila dužan je da nedostajuće gorivo plati po važeći cenama.


Saobraćajne kazne: koje je skrivio zakupac dužan je da plati


Osiguranje u slučaju štete (CDW): Zakupac može biti osiguran od štete, ukoliko plati 4€ po danu, u protivnom učestvuje sa 10% u šteti. Ovo osiguranje ne oslobađa zakupca odgovornosti u slučaju kršenja saobraćajnih propisa i pravila, neprijavljivanja štete policiji... Šteta na gumama i donjem trapu, rent car vozila, nije pokrivena ovim osiguranjem i zakupac je dužan da plati 100% štetu.


Zaštita od krađe: Za oslobađanje od odgovornosti prilikom krađe renta car vozila zakupac može uplatiti 4€ po danu. To znači da je zakupac oslobođen od štete prilikom krađe renta car vozila. Ukoliko zakupac ne želi da plati 4€ po danu, obavezan je da plati 10% vrednosti ukradenog rentacar vozila. Zakupac mora da prijavi krađu policiji i potreban je zvanični izveštaj, saobraćajna dozvola i originalni ključevi, u suprotnom osiguranje ne važi.


Noćna isporuka/prijem vozila: (od 20:00 do 08:00 časova) se naplačuje 20€. Isporuka/prijem vozila nedeljom se naplaćuje 20€.


Korišćenje vozila: zakupac je dužan vodi računa o rentcar vozilu i da u slučaju problema obavesti Omnibus rent car agenciju. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, šlepanje drugih vozila, pozamljivanje rentacar vozila drugom licu i prepravke na rentacar vozilu. Ukoliko zakupac vrati rent car vozilo prljavo biće mu naplaćeni troškovi pranja.